Şbt

Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST yarışmaları için başvurular başladı.

Ock

5A Sınıfı olarak yapmış olduğuzu kitap temalı fotoğraf çalışmamız....

Ock

Okulumuzda öğrenciler arasında meal yarışması düzenledik.Dereceye giren öğrencilere süpriz hediyeler vardik.

Mrt

Şehit Fatih Özdemir İmam Hatip Ortaokulu tiyatro kulubü öğrencileri okulumuzad öğrencilerimize tiyatro gösterisi sundu.

May

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından okulumuzda Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı hakkında bilgilendirme semineri yapıldı.

Eyl

Sevgili öğrencilerimiz ve sayın velilerimiz, Ana Sınıfına kayıtlarımız devam etmektedir. Öğrencilerimizin ilkokula daha hazır bir şekilde gelebilmeleri için evlatlarımızı ana sınıfına kayıt yaptırmayı unutmayalım.

Şbt

Sayın velilerimiz ve kıymetli öğrencilerimiz. 2019/2020 eğitim ve öğretim yılı bursluluk sınavı başvuruları devam etmekte olup son başvuru tarihi 24/02/2020'ye kadar uzatılmıştır. Öğrencileirmizin mağduriyet yaşamamaları için son güne kadar beklenmemeli ve ilgili evrakların zamanında tamamlanması önem arz etmektedir. Bursluluk sınavı ile alakalı merak edilen konular için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

Ock

Öğretmenlerimiz okul içinde olduğu gibi okul dışında da birlik ve beraberlik içindeler. Yıl içerisinde sanatsal,kültürel ve sportif anlamda; doğa yürüyüşleri, şiir dinletileri, tiyatro gösterileri, müze gezileri ve sinema gösterimlerine birlik ve beraberlik içinde katılım gösteriyorlar. Okulumuzda birlik ve beraberlik içinde faaliyet gösterebilmek için okul dışında da bu tarz organizasyonların devam etmesinden okul idaresi olarak mutlluk duyuyoruz.

Ock

Değerler eğitimi kapsamında bu ay "Sorumluluk" temasını öğrencilerimizle işledik. Öncellikle temizlik imandan gelir deyip okulumuz ve çevremizi temizleme çalışmaları yapıp, doğaya zararlı atıkları öğrencilerimizle birlikte topladık. Akabinde evimizde yemeklerden artan, çöpe atılma durumu söz konusu olan yiyeceklerimizi de okulumuzun küçük misafirlerine ikram ettik. Ayrıca israftan kaçınma noktasında Değerler Eğitimi Kulübü öğretmenlerimiz tarafından sunumlar yapıldı. Emeği geçen tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ock

Öğrencilerimizin daha başarılı olabilmeleri amacıyla öğrenci koçluk sistemimiz her yıl olduğu gibi devam ediyor. Öğretmenlerimiz, evlatlarımızın şahsına özel günlük ders programları hazırlayarak daha planlı çalışmalarını sağlıyorlar. Ayrıca deneme sınav sonuçlarını takip ederek ne kadar gelişme gösterdiklerini, nerelerde eksiklerinin olduğunu görerek onları yıl sonunda yapılacak olan LGS ve PYB sınavlarına daha iyi hazırlanmalarını sağlıyorlar. Aynı zamanda ahlaki açıdan da öğrencilerimizin en iyi şekilde yetişmelerini sağlıyorlar.

Ock

Değişen ve gelişen eğitim sistemimiz ile ezberci zihniyetten uzak, yorumlama ve anlamaya yönelik sınav sistemi üzerine okulumuzda kitap okuma kampanyası düzenledik. Çocuklarımızın kendilerini daha iyi ifade edebilmeleri, okudularını daha doğru anlayabilmeleri amacıyla kitap okuma etkinlikleri düzenledik. Etkinlik olarak, her ay bir kitap belirlenip bütün okul olarak bu kitabı okuyan öğrencilerle kitap hakkında söyleşi ve yorumlarda bulunduk. Bu ay, dünya genelinde 7 milyondan fazla satan, 40'tan fazla dile çevrilmiş, sinema ve tiyatro gösterileri düzenlenmiş olan Michael ENDE'nin yazmış olduğu "Momo" adlı kitabı okuduk ve yorumladık.

Ock

Okulumuza yeni gelen öğrencilerimize yönelik "Uyum ve Aidiyet" anketleri düzenledik. Bu sayede öğrencilerimizin okuldaki problemlerini görmemiz daha da kolaylaşıyor ve problemlerine çözüm üretebiliyoruz. Ayrıca devamsızlık sorunlarının önüne geçebilmek ve çözümler üretebilmek adına "Devamsızlık Nedenleri" anketini de tüm okul öğrencilerimize uyguladık. Anketlerimize aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

Ock

Okulumuzda, öğrencilerimize ve velilerimize daha iyi bir hizmet verebilmek için "Veli Görüşme Odası" düzenledik. Öğrencilerimizin ve velilerimizin daha rahat bir ortamda kendilerini ifade edebilmeleri ve özel konularını daha rahat konuşabilmeleri için faydalı bir çalışma olduğunu düşünüyoruz.

Ock

Dini Musıki aletlerinin anlatımı kapsamında öğrencilerimize "NEY" enstrümanının tanıtımı yapıldı. Okul Müdür Yardımcımız Murat TUNCA Ney'in kaç bölümden oluştuğunu, "Başpare", "Parezvane" gibi isimlerin ne anlama geldiğini, kaç adet ney türü olduğunu, "Ney" in en çok Mevlevilikte kullanıldığını anlatıp son olarak ta ney dinletisi gerçekleştirerek tanıtım programını sona erdi.