Ock

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, okul sağlığının daha iyi düzeye çıkarılması, yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirilmesi amacıyla 03.08.2006 tarihinde Bakanlığımız ile Mili Eğitim Bakanlığı arasında "Temiz Okul,Sağlıklı Okul'' projesi kapsamında Okulumuz Beyaz Bayrak almaya hak kazanmıştır.

Ara

Niğde Merkez ve İlçelerinden  toplamda 14 İmam hatip ortaokulunun katılımıyla gerçekleştirilen Genç Bilaller Ezan  okuma yarışmasında okulumuz 8.Sınıf Öğrencisi Lokman Enes YILDIZ 1.olmuştur. Öğrencimiz 31/03/2020 tarihinde Nevşehir Merkezde  düzenlenecek olan bölge elemelerine Niğde yi temsilen katılacaktır. Okulumuz Öğrencisi Lokman Enes YILDIZ'I tebrik eder yarışmaya hazırlanmasında emeği geçen idareci ve öğretmenlerimize  teşekkür ederiz.

Ara

Niğde Merkez ve İlçelerinden  toplamda 13 İmam hatip ortaokulunun katılımıyla düzenlenen Kur'an-ı Kerim'i  güzel okuma yarışmasında okulumuz öğrencisi Kerem DEMİRCİ 2.olmuştur. Öğrencimizi bu başarısından dolayı tebrik eder yarışmaya hazırlanmasında emeği geçen idareci ve öğretmenlerimize de teşekkür ederiz.

Kas

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa S.A.V. dünyayı şereflendirmelerinin seneyi devriyesi mukabilinde okulumuzda Mevlidi Nebi etkinlikleri düzenledik. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Kas

Mevlidi Nebi etkinleri çerçevesinde okulumuzda sınıflar arası ödüllü pano yarışması düzenledik. Yarışmamızda Fahri Kainat Efendimizi s.a.v. sınıf panosunda en güzel anlatan sınıfı ödüllendirmek idi. Yalnız bütün öğrencilerimizin Peygamberimizi çok sevmelerinden ve sınıf panolarını yaparken göstermiş oldukları emeklerinden dolayı ayrım yapmaksızın bütün sınıfılarımızın adına özel olarak yapılan pastalarla ödüllendirdik. Yarışmamızda emeği geçen öğrenci, öğretmen ve sponsorlarımıza teşekkür ederiz.

Kas

Okulumuzdaki öğrencilerimizi daha yakından tanıyabilmek ve dezavantajlı öğrencilerimizle daha iyi ilgilenebilmek için yaşam pencerem formunu uyguladık.

Kas

Okul Kütüphanemizi öğrencilerimizin en iyi şekilde yararlanabilmeleri amacıyla zenginleştirme ve düzenleme çalışmaları gerçekleştirdik. Akademik ve dini ilimler anlamında öğrencilerimize kaynak olabilmeleri amacıyla yeni kitapları hayırseverlerin de yardımıyla kütüphanemize kazandırdık. Ayrıca sınıf kitaplıklarına da yeni kitaplar kazandırma çalışmaları yaptık.

Kas

15 Temmuz hain darbe girişiminin engellenmesinin 3. seneyi devriyesinde, demokrasimizin, millet iradesinin bilincini ve ruhunu öğrencilerimizin unutmamaları, bir ömür boyu ülkelerine sahip çıkan vatansever, bayrağını koruyan nesiller olmaları amacıyla "15 Temmuz Demokrasi Günü" çerçevesinde okulumuzda etkinlikler düzenledik.

Kas

Okulumuz öğrencilerinin imam hatip ortaokulunda okumanın vermiş olduğu avantajı daha iyi kullanabilmeleri ve geleceğe yönelik daha donanımlı insanlar haline gelebilmeleri için çalışmalarımız devam ediyor. Bu kapsamda okul mescidimizde öğrencilerimize imamlık ve müezzinliklik çalışmaları yaptırılmaktadır. Öğrencilerimize her öğlen okul içinde ezan okutturulup akabinde cemaatle namaz kılınmakta olup ayrıca cuma namazlarında da kasaba camilerinde müezzinlik yapmaları sağlanıp öz güvenlerinin de gelişmesine yardımcı olmaktayız.

Kas

Okulumuzda yaşanan ve yaşanması muhtemel olan sorunları okul idaremiz ve öğretmenlerimizin katılımlarıyla görüştük. Okulumuzun daha yaşanabilir, eğitim ve öğretim faaliyeti verebilen, öğrencilerimize en iyi şekilde hizmet eden bir hale getirebilmek için okulumuzdaki muhtemel sorunlara çözüm önerileri getirmeye çalıştık. Takım çalışmasının verdiği birliktelikle daha iyi bir hizmet vermeye gayret edeceğiz.

Kas

Mustafa Kemal ATATÜRK'ün ahirete irtihalinin 81. yıl dönümü münasebetiyle okulumuzda anma etkinliği düzenledik.

Kas

Okulumuz 5, 6, 7 ve 8. Sınıflarına yönelik destekleme ve yetiştirme kursları öğretmen ve öğrencilerimizin gayretli çalışmalarıyla  devam etmektedir.

Ekm

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. yıl dönümünde okulumuz öğrenci ve öğretmenlerinin katılımıyla kutlama programı düzenledik.

Ekm

Okulumuz kız öğrencileri ile birlikte Niğde Fatih Sultan Mehmet Camii ve Millet Kıraathanesini ziyarette bulunduk. Kıraathanenin kütüphanesini gezdik, yeni çıkan kitapları inceleyip istifade ettik. Cemaatle birlikte cuma namazını eda edip, görevlilerden cami hakkında bilgi aldık. Programın düzenlenmesinde emeği geçen Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerimiz Fatma YÜCEL ve Özge IŞIK'a, öğrencilerimizin ulaşımına yardımcı olan Sami Efendi Kur-an Kursu'na ayrıca program sonunda ikramlarda bulunan hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ederiz.

May

2018-2019 Eğitim Öğretim yılında okulumuz içinde 2023 Vizyon Belgesi kapsamında Kalite Takip Sistemi bazında uygulamış olduğumuz çalışmalar değerlendirildi. Kalite Takip Sisteminde 7 ayrı alanda toplamda 47 çalışma gerçekleştirmiş olduğumuz görüldü. Gerçekleştirilen çalışmalarda emeği geçen idareci, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz. Vizyon Belgesi Değerlendirme Raporu için aşağıdaki linke tıklayınız.