May

2. Dönem başında başladığımız "Haydi Çocuklar Cumaya" sloganıyla okul öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizle birlikte cuma namazı kılmaya gidiyoruz. Öğrencilerimizin camiye alışmalarını, cami kültürünü öğrenmelerini aynı zamanda çocuklarımızın camide müezzinliği uygulamalı yaparak pekiştirmelerini de sağladık. Ayrıca kasabamızın her camisine sırayla giderek camii cemaatinde de farkındalık oluşturduk, çocuklarında da camiye sık sık gelmeleri gerektiğini göstermiş olduk. Cumaya gitmeden önce öğrencilerimize ikramda bulunan hayırseverlerimize, Sami Efendi Hafızlık Kuran Kursuna ve diğer  velilerimize teşekkür ederiz.

May

İlimiz sağlık mdürlüğünden gelen rehber personeller vasıtasıyla 3. sınıf öğrencilerimize yönelik "Yaşama Yol Ver" sloganıyla bilgilendirme çalışmaları yapıldı. Bu sayede öğrencilerimiz hangi durumlarda 112 acil çağrı merkezini aramaları gerektiğini, gereksiz yere meşgül etmemeleri gerektiğini ayrıca ambulansa yol vermenin insan hayatı için ne kadar önemli olduğunu anlamış oldular. Verdikleri kıymetli bilgilerden dolayı sağlık çalışanı arkadaşlarımıza tşekkür ederiz.

May

Öğrencilerimizin yıl boyunca bin bir emek vererek yapmış oldukları birbirinden güzel eserler ortaya koyan minik ressamlarımızın yıl sonu resim sergisi açtık. Öğrencilerimize rehberik edip kendilerini geliştirmelerine fırsat tanıyan Resim Öğretmenimiz Süheyla ATLI'ya emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.

May

Öğrencilerimizi daha başarılı olmaya özendirmek ve motive etmek amacıyla okulumuzdan mezun olmuş başarılı öğrencilerimizi davet ettik. Halen Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesinde öğrenim görmekte olan mezun öğrencilerimizden Hatice BEŞER, mevcut öğrencilerimize liseler hakkında genel bilgiler verdi ve öğrencilerimizin akıllarında soru işareti olan noktaları cevaplandırdı. Hatice BEŞER'e öğrencimize verdiği bilgilerden dolayı teşekkür eder ve başarılarının devamını dileriz.

May

Okulumuz öğrencilerini imamlık ve müezzinlik noktasında donanımlı olmaları ve yaz kuran kurslarında camilerde tatbik edebilmelerini kolaylaştırmak maksadıyla okul mescidimizde uygulamalı olarak İmamlık ve Müezzinlik eğitimleri vermeye devam ediyor. Ayrıca öğrencilerimizden bu konuda kendini hazır hissedenleri de cuma namazlarında müezzinlik yapmaya ve ezan okumaya teşvik ediyor ve camiye götürmeye devam ediyoruz.

May

Okulumuz öğrencilerine yönelik Mukaddes Şehirlerimizi tanıtan içinde görsellerin bulunduğu panolar hazırladık. Öğrencilerimiz bu sayede Peygamber Efendimizin (s.a.v) doğduğu şehir ve kıblemiz Kabe-i Muazzamanın da içinde bulunduğu "Mekke", Peygamberimizin hicret ettiği ettiği, islam devletinin ilk başkenti ve Peygamberimizin kabrinin bulunduğu "Medine", son olarak da ilk kıblemizin içinde bulunduğu (Mescidi Aksa), Peygamberimizin Miraca yükseldiği "Kudüs" şehirlerini sergiledik.

May

Mübarek Ramazan ayının girmesiyle bu aydan en iyi şekilde istifade edebilmek için ayrıca öğrencilerimizin Kur-an'ı Kerim okuma alışkanlıklarını da artırmak amacıyla hem kız hem de erkek okul mescidimizde öğrencilerimizle mukabelelerimize başladık.

May

Okulumuz öğretmenlerinin mesleki gelişimlerini desteklemek ve her zaman mesleğini en iyi şekilde icra eden öncü bireylerden olabilmeleri yolunda bu ay meslek etiği ve insani değerlerimiz hakkında bir toplantı düzenledik. Toplantıda bizlere vermiş oldukları eşsiz bilgilerden ve hazırlamış oldukları güzel sunumdan dolayı Beden Eğitimi öğretmenimiz Ulaş SARIDAĞ'a teşekkür ediyoruz.

May

Üç ayların sonuncusu, bin aydan daha hayırlı mübarek ramazan ayının gelmesiyle okulumuzun duvarları da ramazan ayına yakışır bir şekilde dizayn edilmeye başlandı.

May

Miilet Meclisimizin açılışının 99. yılı münasebetiyle bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimizin katılımıyla çoşkuyla kutladık.

Nis

Öğrencillerimizin kendilerine daha iyi hedef koyabilmeleri ve bu hedefler doğrultusunda kendilerini hazırlayabilmeleri, çalışabilmeleri için meslek tanıtımı gerçekleştirdik. Polislik mesleği hakkında bilinmeyenleri, merak edilen konuları tüm detaylarıyla öğrencilerimize aktaran, alanında uzman kişilerden oluşan; trafik denetim ve asayişten sorumlu polis memurlarımıza katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Nis

Peygamber Efendimizi s.a.v. daha iyi anlamak, onun gibi yaşayabilmeyi öğrenmek ve onun sünnetlerini uygulayabilmeyi öğrencilerimize benimsetmek amaçlı "40 Hadis Ezberleme Yarışması" düzenledik. Hadisleri ezberlemede başarılı olan öğrencilerimizi tebrik ediyoruz ve peygamberimizi örnek alan, onun yolundan ayrılmayan insanlar olmalarını temenni ediyoruz.

Nis

Okulumuz öğrencilerinin yıl boyunca girmiş olduğu yazılı ve deneme sınavları okulumuz öğretmenlerince analiz edilerek eksik görülen yerlerin tesbiti yapıldı. Bu konularda gerekli tedbirler alınarak öğrencilerimizin kazanımları daha iyi alabilmeleri ve eksik kazanımların giderilmesi kararlaştırıldı.

Nis

Okulumuz öğretmenlerine yönelik mesleki gelişimlerini desteklemek amaçlı "Etkili ve Verimli Zaman Yönetimi" hakkında sunum gerçekleştirdik. Sunumun hazırlanmasında emeği geçen İngilizce Öğretmenimiz Canan ACAR´a teşekkür ederiz.

Nis

Baharın gelmesiyle birlikte okulumuz öğrencileri ile birlikte okul bahçemizi daha güzel hale getirebilmek maksadıyla çiçek ekimi ve dikimi gerçekleştirdik.